Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Έναρξη του 30ου Επετειακού Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Ξεκίνησε, σήμερα το απόγευμα, το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η ετήσια καθιερωμένη συνάντηση του βιβλίου με τους πιστούς του φίλους στο χώρο της Παραλίας. Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου. Διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. 
Όπως κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ, εκδοτικοί οίκοι θα παρουσιάσουν νέες τους κυκλοφορίες, μαζί με τις παλιότερες, συγγραφείς θα φιλοξενηθούν στα περίπτερά τους, θα υπογράψουν τα βιβλία τους και θα έρθουν σε επαφή με το κοινό τους. 
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Εκδοτών διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις στο χώρο του Φεστιβάλ. Αύριο το απόγευμα, η σχολή χορού Dance Club ALEX-LANA θα παρουσιάσει χορό latin, ενώ η θεατρική ομάδα ART ATTACK, σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση, θα απαγγείλει ποιήματα ανάμεσα στο κοινό. Ο Σύλλογος Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας» θα συμμετάσχει με τη χορωδία του. 
Την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων διοργανώνει Green Party στο χώρο του Φεστιβάλ. 
Στις 19:30 ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής, στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας, θα βραβεύσει μαθητές που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στη Γαλλική γλώσσα από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της πόλης. Παράλληλα, οι μαθητές όλων των τμημάτων της σχολής χορού Dance Club ALEX-LANA θα παρουσιάσουν τις χορευτικές τους ικανότητες στο πλακόστρωτο της παραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου