Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πλήθος κόσμου στο 30 Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουνίου άνοιξε τις πύλες του το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η πιο μαζική πολιτιστική  συνάντηση των ανθρώπων του βιβλίου με τους πιστούς του φίλους,  στο χώρο της Παραλίας.
Στα εκθετήρια, φιλοξενούνται πάνω από 300 εκδοτικοί οίκοι της χώρας που παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.
Στη  φετινή  διοργάνωση συμμετέχει για  πέμπτη   συνεχόμενη χρονιά   και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.
Το Σάββατο 4 επισκέφτηκαν τους χορούς και ξεναγήθηκαν στα περίπτερα ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, εκπροσωπώντας των πρωθυπουργό και ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ κ. Σταύρος Καλαφάτης εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης  Μπάμπης Μπαρμπουνάκης   για  το πρώτο τριήμερο της λειτουργίας του 30ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης ανέφερε: : «Το βιβλίο αντέχει στην οικονομική κρίση. Αυτό έδειξε το πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε το Φεστιβάλ Βιβλίου το πρώτο τριήμερο λειτουργίας του και  παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που έγιναν, ενώ και οι πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν  δεν υστερούν σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Η γιορτή του Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστεί μέχρι τις 19 Ιουνίου με ποικίλες εκδηλώσεις που ξεπερνούν τις 250 στο χώρο του Φεστιβάλ αλλά και σε άλλους χώρους της πόλης στα Πλαίσια του Πνευματικού Μαΐου, ενώ  το χώρο του Φεστιβάλ ήδη επισκέφτηκαν πάνω από εκατό χιλιάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι της ανάγνωσης τιμώντας έτσι και τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών από την εκκίνηση του θεσμού». 
Ο κ. Μπαρμπουνάκης αναφερόμενος στη συνδρομή  της ΕΡΤ-3,   ευχαρίστησε τον διευθυντή της Κώστα Μπλιάτκα για τη συμμετοχή του τρίτου καναλιού  με τηλεοπτικά ρεπορτάζ αλλά και τη λειτουργία  ειδικού  στούντιο στην παραλία,  στο χώρο του Φεστιβάλ από όπου μεταδίδεται ραδιοφωνικά πολιτιστικό πρόγραμμα.                                    
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Εκδοτών διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις στο χώρο του Φεστιβάλ αλλά και σε άλλους χώρους της πόλης στα Πλαίσια του Πνευματικού Μαϊου.
Το απόγευμα του Σαββάτου η σχολή χορού Dance Club ALEX-LANA παρουσίασε χορό latin, ενώ η θεατρική ομάδα ART ATTACK, σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση, απήγγειλε  ποιήματα ανάμεσα στο κοινό. Επίσης ο Σύλλογος Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας»  συμμετείχε με τη χορωδία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου